Hocco

undefinedInstallera Hocco på din iPhone

Installera Hocco på din Android-telefon

Registrera hur mycket du motionerar, hur mycket du äter och hur mycket du dricker.

Hocco sammanställer ett diagram där du kan följa hur dina vanor ser ut de senaste 30 dagarna.

Det är snabbt och enkelt att använda Hocco. Du registrerar ’liten’, ’mellan’ eller ’stor’ och du bestämmer själv hur du vill hantera vad som ska registreras i vilken grupp. För många passar det bra att registrera ett huvudmål som ’stor’, till exempel lunch eller middag. En frukt eller motsvarande kan då registreras som ’liten’. För motion kan en promenad med hunden vara ’liten’ och ett ordentligt pass på gymmet vara ’stor’. När det gäller dryck är det rimligt att bara registrera sådant som innehåller energi, till exempel mjölk, juice, läsk, öl eller vin.

Förutom motion, mat och dryck kan du registrera något du mäter. Det kan vara din vikt eller något annat som är viktigt för dig, exempelvis midjemått, bmi eller blodsockernivå. Du mäter hur ofta eller sällan du vill men inte mer än en gång per dag.

Tanken bakom Hocco är att appen ska vara så snabb och enkel att du vill använda den länge.

Vi tror du kommer ha nytta av Hocco.

undefined

Tanken bakom Hocco är att befästa den gamla sanningen ”hellre ungefär rätt än exakt fel”.

Du behöver inte veta precis hur mycket du har motionerat eller ätit eller druckit utan det räcker bra att du matar in ett ungefärligt värde. Efter ett par veckor kommer du se ett mönster som är en avspegling av dina vanor. För många blir det här till överraskande insikter.

Vi arbetar mycket med att hantera stora mängder data i IT-system vi bygger åt våra kunder. Det handlar bland annat om patientinformation och behandlingsinformation, mätdata från processanläggningar och ekonomidata i form av redovisningstransaktioner. Hocco har vi tagit fram för att visa att det går att få fram intressant information även ur data som är ungefärliga och som bara finns i liten mängd. Det blir till reklam för oss, för vad vi kan göra och vad vi brinner för. Och så har vi förstås tagit fram Hocco eftersom det varit en jättekul process att se hur enkel och avskalad vi kunnat göra appen. Ibland är våra kunder inte riktigt så modiga som vi vill.

Lundatecknaren Hans Lindström har hjälpt oss med illustrationerna så Hocco är en närodlad och miljösmart Lundaprodukt. Här hittar du flera godbitar från Hans Lindström

Första versionen av Hocco är klar och den finns för iPhone och för Android. En ny version är på gång och den kommer att innehålla ett par riktigt bra funktioner. Vi har många idéer och vi är nyfikna på vad du tycker om appen. Kanske finns det ett stort intresse för att kunna köra appen på telefoner med Windows Phone. Och kanske finns det intresse för att kunna registrera annat än kost och motion.

Nyheter

Ännu en certifiering
2017-10-05

Läs mer

MOBX
2017-09-08
MOBX - Europe's Premier Mobile UX Summit
Läs mer

En snabb certifiering
2017-09-05

Läs mer

Michael Nilsson
2017-08-01

Läs mer
Är du intresserad av att veta mer om våra projekt

Kontakta oss

undefined

undefined

Adhoc Systems AB
Gasverksgatan 1
222 29 Lund
info@adhoc.se